Nyheder

7. april 2021
Årets generalforsamling 15. april 2021 holdes udendørs

Grundet corona / forsamlingsforbuddet har generalforsamlingen været udsat. Den afholdes udendørs, så tag tøj på efter vejret. Der er ingen fællesspisning.

Dagsorden kan ses her GENERALFORSAMLING 2021 

Årsregnskab og budget ligger i “bestyrelseslokalet” i klubben.

Tilmelding kan ske via www.rokort.dk, vi må maks. være 50 personer . Vi håber at mange vil deltage i arrangementet, hvor DU har mulighed for at være med til at forme klubben – og måske endda har lyst til at deltage i bestyrelsesarbejdet og/eller i diverse udvalg.

Kan du ikke deltage, så er der mulighed for at afgive 1 fuldmagt til en anden deltager.
Der vil være uddeling af pokaler, klubnåle, sølvårer, pagajer mv til generalforsamlingen.

27. marts 2021
Rosæsonen er skudt i gang
Gråsten Ro-og Kajakklub har hejst klubstanderen! Årets rosæson er begyndt, og i weekenden trodsede de første robåde og kajakker blæsten og tog en tur Nybøl Nor rundt.

Selvom corona har sat grænser for klubaktiviteterne hen over vinteren er der lagt kræfter i et nyt kajakskur. I den nye tilbygning er der plads til 60 kajakker – både klubbens egne og roernes private. Udvidelsen har stået højt på klubbens ønskeliste i mange år.

Alle er velkomne til at være med
Gråsten Ro-og Kajakklub byder alle, der har lyst til at prøve ro i et af landets smukkeste farvande, velkommen til at prøve kræfter med sporten i det fri. Uanset om roningen foregår i inriggerbåd eller kajak, er du velkommen til at være med. Der planlægges åbent hus den 1. søndag i maj, samt efterfølgende torsdag, alt efter retningslinjer i forhold til corana.

20. september 2020
Stor fødselsdagsgave til Gråsten Ro- og Kajakklub

Gråsten Ro- og Kajakklub har fået 458.000 kr. til indkøb af to nye robåde. De to både, en to-åres og en fire-åres inrigger i mahogni, bygges på bestilling og bliver leveret til Gråsten Roklubs 100-års jubilæum begyndelsen af 2022.

Gråsten Ro- og Kajakklub har 100-års jubilæum i 2022, og den begivenhed vil klubben fejre i stor stil, blandt andet med navngivning og søsætning af to nye både – de traditionsrige inriggere i mahogni. Den glade giver er Nordea-fonden, der via sin ”Her bor vi-pulje” har valgt at betale hele projektet.

Gråsten Roklubs formand, Johnny Terp, glæder sig over, at Nordea-fonden har haft øje for den forskel, som klubberne gør i lokalsamfundet. ”Roning i robåd og kajak er en motionsform, der henvender sig til rigtig mange mennesker og aldersgrupper. Alle kan i princippet være med, men det er afgørende, at materiellet er up to date og sikkert. Derfor er vi taknemlige over, at vi nu kan sende to af de ældste inrigger-både på pension of erstatte dem med helt nye,” siger Johnny Terp.

Gråsten Ro- og Kajakklub har knap 100 medlemmer i alle aldre, og klubben bidrager på flere fronter til det lokale fællesskab – ved at tilbyde god motion, være medarrangør i Gråstens forskellige arrangementer og ved at arrangere byens traditionsrige Skt. Hans-fest ved klubhuset lige ned til havnen.

60 mio. kr. til lokale fællesskaber

Bevillingen til Gråsten Ro- og Kajaklub gives fra Nordea-fondens Her bor vi-pulje på 60 mio. kr. Den uddeles til projekter, som styrker lokale fællesskaber og sammenhængskraften i mindre byer. Det er Gråsten Ro- og Kajakklub et godt eksempel på, siger direktør Henrik Lehmann Andersen fra Nordea-fonden, der støtter gode liv: ”Det syder og bobler ude i de små bysamfund, og med dette økonomiske rygstød får de mange lokale ildsjæle i Gråsten og omegn ekstra mulighed for at sætte deres virketrang i spil til gavn for fællesskabet,” siger direktør Henrik Lehmann Andersen fra Nordea-fonden.

Her bor vi-puljen havde ansøgningsfrist 1. august 2020, og i alt forventes cirka 150 mindre byer med 200-5.000 indbyggere at få støtte fra puljen til aktiviteter og fællesskaber.

Der er et års leveringstid på inriggerbåde i træ, men Gråsten Ro- og Kajakklub har nu afgivet ordre, så bådene er klar til det store jubilæum.

Fakta
Om Nordea-fonden
Nordea-fonden har et almennyttigt formål og støtter aktiviteter, som fremmer gode liv inden for sundhed, motion, natur og kultur. Med Her bor vi-puljen uddeles i 2020 60 mio. kr. til projekter, som skaber aktivitet og styrker fællesskabet i mindre byer med 200-5.000 indbyggere. Projekterne støttes med mellem 100.000 kr. og 1.000.000 kr., og foreninger, selvejende institutioner og kommuner m.fl. kunne søge puljen med ansøgningsfrist 1. august 2020.

Læs mere på www.nordeafonden.dk/herborvi