Åbent Hus 2023

Gråsten Ro- og Kajakklub åbner dørene for nye medlemmer. Kom til Åbent Hus og hør mere om, hvad det vil sige at ro i havkajak og inrigger – eller de nye sportslige coastal-både.

Åbent Hus – med en tur på vandet
Søndag den 7. maj kl. 10-14
Torsdag den 11. maj kl. 17-20

Kig forbi roklubben i et af ovenstående tidsrum og bliv introduceret til netop den form for roning, du har lyst til. Vi viser rundt i vores faciliteter og er vejret til det, tilbyder vi dig en lille prøvetur på vandet. Tag behageligt tøj på.

Inrigger

I Gråsten Ro- og Kajakklub tilbydes forskellige former for ro-motion.
I Gråsten Ro- og Kajakklub benyttes flere forskellige bådtyper: inriggere, coastalbåde og kajakker. Læs mere herunder.

Inriggere
Inriggeren fås som toårers og fireårers. Båden skal altid være bemandet med styrmand. Hver roer har een åre, og der skiftes plads undervejs på roturen, så man prøver kræfter både i styrbord- og bagbordside. Inriggeren er den bredeste bådtype og er særdeles velegnet til roning på åbent vand, da den er meget stabil og sødygtig. Åregangen sidder direkte på rælingen, og roerne sidder forskudt i forhold til hinanden. Inriggere i klubben er byttet af træ.

Coastalbåde
Gråsten Ro- og Kajakklub har 2 Coastalbåde. Dette er også en stabil robåd, dog lidt mere sportslig end inriggerne, og velegnet til roning i bølger. I coastalbådene ror hver roer med 2 årer, så teknikken er lidt anderledes end roning i inriggerbåde. Coastalroning påbegyndes, når du er friroet i inrigger og har gennemgået supplerende instruktion.
I en coastalbåd har roeren ryggen mod sejlretningen.

Kajakker
I Gråsten Ro- og Kajakklub er kajakgrenen målrettet roning i havkajak. en stabil og sødygtig bådtype med plads til én roer. I havkajakken har man front mod sejlretningen og bruger arme og overkrop til at ro med. Man ror med en pagaj, som er en slags dobbeltåre med åreblad i begge ender.